duminică, 5 aprilie 2009

"MIRODENII IN BUCATARIE"

BUSUIOCUL
Busuiocul este o planta perena ce creste intr-un climat calduros. Este originar din Asia si se regaseste cu o gama bogata de specii.
In bucatarie este recomandat ca busuiocul sa fie folosit proaspat; in retetele ce necesita preparea la cald este adaugat la final, deoarece caldura ii distruge savoarea.
Busuiocul proaspat poate fi depozitat la rece pentru cateva zile in frigider sau pentru o perioada mai lunga in congelator, dupa ce a fost trecut rapid printr-un jet de apa fierbinte.
Busuiocul uscat in general isi pierde foarte mult din savoarea lui extrordinara.
Busuiocul este folosit in sosurile italienesti pesto, preparate din ulei de masline, alune de padure si busuioc.
De asemenea va recomandam sa folositi busuiocul la sosurile de rosii sau presarat deasupra salatelor cu rosii.
Busuiocul taiat foarte marunt si combinat cu maioneza este un sos excelent pentru peste.
Folositi-l ca sa garnisiti legumele, puiul sau preparatele din oua. Sau il puteti utiliza pentru prepararea unui ceai pentru digestie.

Niciun comentariu: